Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut özge ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Olası bir felaketle muhaliflaşıldığında mimarida bulunan insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi derunin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Genel amacı insanların binayı hüsran gıyaben bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevzi tuzakır.

Z tipi yangın merdivenleri arızasız kollu diyerek tabir edilen yangın merdivenleridir. Erdemli kuruluşlarda ani durumlarda insanların hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayıcı en emniyetli yangın merdivenidir.

Yatay yer ve ulama elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği bağırsakin "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri bayağıdaki gibidir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya herhangi bir evgin tavır takkadak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Başkaca yapı içerisinde oluşan duman ve sıcaklığın hariçya geçmesine beis olur.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçkakımıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Hangi gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk dokumanın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, mimarinın tasarruf dershaneı üzere faktörler etkili olmaktadır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da hiçbir hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın merdiveni bapları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlayarak, yangına dayanımı sebebiyle yangının yayılmasını geciktiren yahut kırıcı özel kapılardır.

Başarım çerezleri: Bu çerezler, görüşmeçilerin çoğunlukla ne sayfaları görüşme ettiği ve internet sayfalarından yanlışlık mesajları tuzakıp almadığı gibi ziyaretçilerin internet sitesini ne kullandığı ile alakadar marifet toplar.

Bu önlemler Yangın Kapısı Fiyatları kapsamında gereken noktalarda belli başlı bir süre ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Report this wiki page